Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Ένα χρόνο περιμένουν τις αποζημιώσεις από φωτιά στα Κύθηρα!

Μπορεί να πέρασε περίπου ένας χρόνος από τη καταστροφική πυρκαγιά, που ξέσπασε, αρχές Αυγούστου του 2017, στα Κύθηρα, και ακόμα οι δικαιούχοι δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ για τις αποζημιώσεις…
Αυτό αποκαλύπτεται σε ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ και επιβεβαιώνει, ουσιαστικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Το θέμα τέθηκε, στις 26 Ιουνίου 2018, και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, όπου αναδείχθηκε ότι αν και πέρασε σχεδόν ένας χρόνος οι πληγέντες μελισσοκόμοι, ελαιοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί!...
Στην απάντησή του ο υπουργός επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν αποζημιωθεί οι παραγωγοί γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σημειώνοντας ότι με βάση τις προβλεπόμενες ευρωπαϊκές διαδικασίες έχει προχωρήσει η εκτίμηση των ζημιών και «βρισκόμαστε στο στάδιο της υπογραφής του εν λόγω προγράμματος, από τα συναρμόδια Υπουργεία και της έκδοσης σε ΦΕΚ της σχετικής ΚΥΑ. Μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, θα δοθούν οι ενισχύσεις στους δικαιούχους παραγωγούς».
Αντίθετα, αποζημιώθηκαν οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι (για 25 αίγες), που καλύπτονται από τον Κανονισμό Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α..
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές σε περίπου 20.000 στρέμματα, κυρίως δασικής «αλλά και μικρός αριθμός καλλιεργούμενων γεωργικών εκτάσεων» και ειδικά περίπου 4.000 στρέμματα και περιορισμένη έκταση αμπελώνων».

@ Στα Κύθηρα που οι ζημιές ήταν κυρίως σε δασική έκταση και λιγότερο σε αγροτική, οι αποζημιώσεις άργησαν ένα χρόνο! Σκεφτείτε, τώρα, πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για την φετινή καταστροφή της Αττικής….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις