Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Άγριο έγκλημα στη καλοκαιρινή Αντίπαρο με θύμα 65χρονο επιχειρηματία

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η Αντίπαρος τις εξελίξεις γύρω από την άγρια δολοφονία του 65χρονου βρετανικής καταγωγής Έλληνα υπηκόου Derek Arber, που τα τελευταία χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του, τη Λίλυ.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ως δράστης της δολοφονίας συνελήφθη, το βράδυ της Τρίτης 31/7, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ο 37χρονος γιος του θύματος από τον πρώτο γάμο του.

Ο Derek Arber αγαπούσε την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αντίπαρο, όπου είχε επιλέξει να μένει, σχεδόν μόνιμα, δημιουργώντας ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων κατοικιών, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Στο συγκρότημα είχε δώσει το όνομα της συζύγου του, Lilly’s Villas και σε μια από τις κατοικίες διέμενε ο ίδιος.
Ο άτυχος άνδρας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο νησί, φιλικός με τους κατοίκους της Αντίπαρου, αλλά και με τους ενοικιαστές των πανέμορφων κατοικιών.
Όπως γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες, όπου κυριαρχούν εδώ και μέρες, οι ειδήσεις για τη δολοφονία, ο Derek Arber είχε από τον πρώτο γάμο του δύο γιούς. Ο ένας απ’ αυτούς, ο 37χρονος φαίνεται ότι ήταν γνωστός στο νησί, προφανώς επισκεπτόμενος τον πατέρα του. Πατέρας και γιος πήγαν, το βράδυ του Σαββάτου 21/7, σε μια ταβέρνα για να δειπνήσουν.
Η μεταξύ τους συζήτηση πήρε, κάποια στιγμή, ένταση και οι τόνοι υψώθηκαν, με τους δύο άνδρες να μιλάνε δυνατά. Ο κ. Μαριάνος, ιδιοκτήτης της ταβέρνας δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Times» ότι «ο (…) {γιος} δεν φαινόταν καλά».
Ωστόσο, μετά το τέλος του δείπνου πατέρας και γιος έφυγαν μαζί για να επιστρέψουν στο δωμάτιο που διέμενε ο άτυχος 65χρονος άνδρας. Εκεί φαίνεται ότι ο καβγάς συνεχίστηκε, με μεγάλη ένταση και κάποια στιγμή οι φωνές σταμάτησαν και σε λίγα λεπτά ο 37χρονος γιος βγήκε, βιαστικά, μπήκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε.
Την άλλη μέρα, μεσημέρι της Κυριακής, ένα συγγενικό του πρόσωπο, πιθανόν η σύζυγός του, αναζήτησε τον Derek Arber και μπαίνοντας στο δωμάτιο τον βρήκε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και κατέφθασε ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο άτυχος άνδρας έφερε χτυπήματα από κατσαβίδι ενώ υπήρχαν και ίχνη στραγγαλισμού προφανώς στη διάρκεια πάλης, που προηγήθηκε. Η ιατροδικαστική εξέταση προσδιόρισε τον χρόνο του θανάτου το βράδυ του Σαββάτου.
Οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν τον γιο του θύματος, που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ αλλά εκείνος είχε εξαφανιστεί και αυτό τον κατέστησε τον βασικότερο ύποπτο.
Παράλληλα, όμως, η είδηση συντάραξε την κοινωνία του μικρού, αλλά ιδιαιτέρως τουριστικού νησιού των Κυκλάδων, καθώς πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.
Η καθυστέρηση στην ανεύρεση του πτώματος έδωσε, όμως, τον χρόνο στον 37χρονο να φύγει, ανενόχλητος, το πρωί της Κυριακής, με καράβι για την κοντινή Πάρο. Από εκεί με αεροπλάνο έφτασε στην Αθήνα και στη συνέχεια αναχώρησε, με άλλη πτήση, για την Ισπανία.
Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονταν ήδη στα ίχνη του. Εντόπισαν τις κινήσεις του και κατά πληροφορίες ενημέρωσαν τις Ισπανικές αρχές.
Έτσι, ο 37χρονος στην διάρκεια της παραμονής του στη Ισπανία φαίνεται ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση και ενδεχομένως να υποχρεώθηκε, με κάποιο τρόπο, να επιστρέψει, το βράδυ της Τρίτης, στην Αθήνα, οπότε και συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Σύρου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς υποστήριξε πως αιτία για την δολοφονία του πατέρα του ήταν οι οικονομικές προστριβές που είχαν, καθώς δεν του έδινε κάποια χρήματα που του ζητούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις