Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Περιφερειακή λεωφόρος Αν. Παπανδρέου: Οι κακοτεχνίες έμειναν, οι μελέτες... εξαφανίστηκαν!

Απάντληση νερών σε σήραγγα στη λεωφ. Παπανδρέου
«Πολλές αλήθειες θα ειπωθούν» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 5/6, σε συνέντευξη τύπου, για το σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Και πραγματικά, όταν μίλησε για τις παρεμβάσεις, που έγιναν για να σταματήσουν οι πλημμύρες εντός της σήραγγας της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου στο ύψος της πύλης Ε2 του λιμανιού, ανέφερε αφοπλιστικά:
«Ζητήσαμε από τον ΟΛΠ να μας δώσει τη μελέτη του έργου για να εξετάσουμε λύσεις και η απάντηση που πήραμε ήταν ότι «δεν υπάρχει η μελέτη». Και εδώ δεν μιλάμε για μια μελέτη λίγων σελίδων, αλλά μια μελέτη, που μπορεί να καταλαμβάνει και τρεις ντουλάπες με σχέδια, έγγραφα κ.α.»
Οι δημοσιογράφοι προφανώς αμήχανοι από την αποκάλυψη ρώτησαν για το εάν αναζητήθηκαν ευθύνες και εάν σχεδιάζονται παρεμβάσεις και για την κακή ορατότητα στην είσοδο και στην έξοδο ορισμένων σηράγγων, συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
Ο Γ. Γαβρίλης συνέχισε:
«Είπαμε, θα πούμε αλήθειες. Ζητήθηκαν οι μελέτες και με εισαγγελική εντολή αλλά πήραμε την ίδια απάντηση. Το πρόβλημα που περιγράφεται στις σήραγγες είναι υπαρκτό αλλά για να λυθεί οριστικά πρέπει να κάνουμε νέα μελέτη. Μελέτη στη μελέτη…. Για αυτό προχωράμε σε παρεμβάσεις στο φωτισμό εισόδων και εξόδων των σηράγγων για να θεραπευτεί σε μεγάλο βαθμό η επικινδυνότητα που περιγράφεται».

@ Πόσες κακοτεχνίες μπορεί να έχουν γίνει σε ένα δρόμο; Και τελικά οι μελέτες πως… χάθηκαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις