Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Μοσχάτο: Πως λειτουργεί η δημοτική συγκοινωνία με τα ποδήλατα

Δημοτική συγκοινωνία με κοινόχρηστα ποδήλατα έχει δημιουργήσει ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου, προσφέροντας διαδρομές ακόμα και δύο ωρών με μηδενικό κόστος!
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα, που φέρνει πιο κοντά τους δημότες με το ποδήλατο, λειτουργεί, για δεύτερη χρονιά, για το διάστημα του καλοκαιριού και του Φθινοπώρου 2018 και υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και την Cyclopolis.
Η διαδικασία εγγραφής:
Ο ενδιαφερόμενος γράφεται ηλεκτρονικά συνδρομητής με κόστος 1 € για ολόκληρο το έτος. Με την εγγραφή το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» του συνδρομητή «γεμίζει» με 3 € ως δώρο.
    Τα  σημεία στα οποία υπάρχουν σταθμοί για τα κοινόχρηστα ποδήλατα είναι τα εξής:
•    Στους δύο σταθμούς ΗΣΑΠ, στο Μοσχάτο και στον Ταύρο
•    Στην πλατεία 0.Τ. 16 στο Μοσχάτο (Μακρυγιάννη και Ρούσσου)
•    Στην οδό Πειραιώς στον Ταύρο (Πειραιώς και Γρ. Λαμπράκη)
Η χρήση του ποδηλάτου για 120’ (2 ώρες) δεν έχει κόστος. Από εκεί και πέρα για κάθε μισή ώρα υπάρχει χρέωση 0,50 €. Δηλαδή, η χρήση του ποδηλάτου για δύο ώρες είναι δωρεάν και για τρεις ώρες κοστίζει μόλις 1 €.
Σύμφωνα με όσα γράφονται στην ηλεκτρονική σελίδα της cyclopolis:
Για να χρησιμοποιήσετε το Σύστημα πρέπει να έχετε μια ενεργή συνδρομή, και επαρκές υπόλοιπο στο CycloWallet σας.
Μπορείτε να παραλάβετε ποδήλατο όσες φορές θέλετε. Αν κάθε φορά η διάρκεια χρήσης δεν ξεπεράσει τα 120’, δεν υφίσταται οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση.
Αν υπερβείτε τα 120’ σε κάποια διαδρομή σας, θα χρεωθείτε ανάλογα με τη διάρκειά της:
Για παράδειγμα, μια διαδρομή διάρκειας 135’, θα χρεωθεί με επιπλέον ποσό €0,50 (χρεώση «διαδρομής»). Η χρέωση της διαδρομής λειτουργεί πρακτικά σαν «ποινή» για τη διακράτηση του ποδηλάτου πέραν του εύλογου χρόνου. Παράλληλα, αυξάνει την πιθανότητα εξυπηρέτησης περισσότερου κόσμου με τον ίδιο αριθμό ποδηλάτων.
Αν έπειτα από κάποια διαδρομή σας το CycloWallet σας παραμείνει χωρίς χρήματα, θα λάβετε σχετική ειδοποίηση στο email σας. Για να χρησιμοποιήσετε ξανά το Σύστημα θα πρέπει να «τροφοδοτήσετε» το CycloWallet σας (το ελάχιστο ποσό είναι 1€).

@ Αυτό, μάλιστα! Είναι ένα ωραίο πρόγραμμα που κάνει την πόλη εξαιρετικά ελκυστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις