Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος Πειραιά από τον ΟΛΠ και γιατί

Ζεστό χρήμα εισέπραξε ο Δήμος Πειραιά από τον ΟΛΠ! Πρόκειται για 1.977.350 €, που αποδόθηκαν, από τον Οργανισμό, ως αντισταθμιστικό τέλος για την επιβάρυνση που προκαλεί στη πόλη η εμπορευματική και λιμενική δραστηριότητα.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι το τέλος καταβλήθηκε για πρώτη φορά και αντιστοιχεί στο 2017 για να το παρουσιάσει ως επιτυχία της δημοτικής αρχής λέγοντας ότι «τα καταφέραμε μετά από επιμονή, σκληρή δουλειά και στοχευμένη προσπάθεια».
Νωρίτερα μάλιστα υποστήριξε ότι το ποσό εισπράχθηκε «έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής».
Ωστόσο, ο δήμαρχος… παρέλειψε να πει ότι το τέλος, αυτό, θεσμοθετήθηκε μέσα από τη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ/ Cosco και το συνολικό ποσό που καταβάλει ο Οργανισμός μοιράζεται, αναλογικά, σε όλους τους παραλιμάνιους Δήμους.
Βέβαια, οι Δήμοι για να λαμβάνουν αυτά τα χρήματα έχουν αποδεχτεί ότι δεν θα εισπράττουν δημοτικά τέλη από τον ΟΛΠ όπως πληρώνει και το μικρότερο… περίπτερο, διότι όποιος Δήμος διεκδικήσει δημοτικά τέλη χάνει αυτό το ποσό.
Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη το αντισταθμιστικό ποσό που εισέπραξε  ο Δήμος Πειραιά, θα αξιοποιηθεί σε περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά έργα, αλλά και σε σημαντικές παρεμβάσεις επ’ ωφελεία της πόλης και των δημοτών. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για έναν καλύτερο Πειραιά», τόνισε ο κ. Μώραλης.

@ Πραγματικά, δεν ταιριάζει στον Γιάννη Μώραλη να εμφανίζεται ότι ακολουθεί παλαιοκομματικές πρακτικές τύπου «κατόπιν ενεργειών μου» για θεσμοθετημένα ζητήματα, που διεκδίκησαν η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και ΟΛΟΙ οι Δήμοι και το υποστήριξε σθεναρά ο τότε υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Κερδισμένος θα ήταν εάν έλεγε πως αυτά τα χρήματα ήταν αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης. Τι φοβήθηκε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις