Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Νέα βλάβη σε «Ιπτάμενο Δελφίνι». Ακούει κανείς;

Βλάβη σε «Ιπτάμενο Δελφίνι», η 7η μόνο το μήνα Ιούνιο, σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής  29/6.
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του υδροπτέρυγου «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΧΙΧ», στο οποίο- σύμφωνα με το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Αίγινα για Αγκίστρι, παρουσιάστηκε εμπλοκή ξένου αντικειμένου στη δεξιά κύρια προπέλα του πλοίου.
Το πλοίο επέστρεψε με συμβατική πλεύση στο λιμένα Αίγινας όπου κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους 74 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
Το ίδιο «ιπτάμενο» έχει πάθει άλλες δύο βλάβες μέσα στο μήνα:
•    Στις 12/6 παρουσιάστηκε αδυναμία ανύψωσης επί των πεδίλων  λόγω εμπλοκής αντικειμένου κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου  από λιμένα Πειραιά για λιμένες Ύδρας -Ερμιόνης - Σπετσών - Π. Χελίου, με 114 επιβάτες. Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά (ανακοίνωση 13/6).
•    Στις 11/6 βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή  κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου,  από Αγκίστρι-Αίγινα προς λιμένα Πειραιά, με 68 επιβάτες. Έφτασε αυτοδύναμα στον Πειραιά (ανακοίνωση 11/6)
Άλλα υδροπτέρυγα, που έπαθαν βλάβη μέσα στον Ιούνιο ήταν τα:
•    «FLYING DOLPHIN ΧVIII». Στις 20/6 παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου,  από Αγκίστρι - Αίγινα προς λιμένα Πειραιά, με 50 επιβάτες.
Στις 4/6 παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή (αύξηση θερμοκρασίας ψύξεως νερού), με 112 επιβάτες.
•    «FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ». Στις 19/6 παρουσιάστηκε βλάβη από εμπλοκή ξένου αντικειμένου  στην αριστερή κύρια μηχανή του κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου,  από Αγκίστρι-Αίγινα προς λιμένα Πειραιά, με 103 επιβάτες.
Στις 16/6 (ανακοίνωση 17/6) παρουσιάστηκε βλάβη της της αριστερής κύριας μηχανής του κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου, από τους λιμένες Πόρτο Χελίου-Σπετσών-Ύδρας και Πόρου προς Πειραιά, με 91 επιβάτες.

  @ Πολλά περιστατικά μαζεύονται και προβληματίζουν. Όχι, όμως, τους αρμόδιους του Υπουργείου Ναυτιλίας. Τουλάχιστον, έτσι δείχνουν….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις