Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Νέα συγκέντρωση (και λαϊκό γλέντι) στο Πέραμα για τον Αρμό και τις δεξαμενές

Νέα συγκέντρωση, αυτή τη φορά σε συνδυασμό με λαϊκό γλέντι, διοργανώνουν, τη Τετάρτη 27/6, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ηρώων, η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος και η Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης με αιτήματα για να μην παραχωρηθεί τμήμα της έκτασης του Αρμού και να φύγουν άμεσα οι δεξαμενές από την πόλη.
Αφορμή στάθηκε η ψήφιση του άρθρου 70 του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2019-2022, το οποίο προβλέπει ότι «οι δραστηριότητες εταιρειών πετρελαιοειδών, που έπρεπε να σταματήσουν να λειτουργούν δίπλα σε σπίτια και σχολεία, δεν υποχρεούνται σε απομάκρυνση. Δηλαδή, δίνει παράταση για 20 χρόνια στην λειτουργία των καζανιών του θανάτου, ακόμα και αν σήμερα χαρακτηρίζονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών ως μη συμβατές».
«Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα του Περαμαϊκού λαού, για την άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, στην οποία καταγγέλλεται η δημοτική αρχή και τονίζονται τα εξής:
•    Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Άμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
•    Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
•    Ούτε σπιθαμή παραχώρησης στα επιχειρηματικά σχέδια του Αρμού. Ο χώρος του Αρμού να αναπλαστεί με ευθύνη του κράτους και της δημοτικής αρχής, εδώ και τώρα, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές των αλιέων και του δημοτικού καταστήματος που χρησιμοποιούν. Να αναπλαστεί ο υπόλοιπος χώρος ώστε να αξιοποιείται από το λαό του Περάματος για την αναψυχή του, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
•    Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις