Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΚΚΕ: Περιβαλλοντικά εγκλήματα στο Πέραμα

Ολομέτωπη… επίθεση έχει εξαπολύσει το ΚΚΕ για θέματα προστασίας περιβάλλοντος στους Δήμους Περάματος και Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
Το τελευταίο διάστημα στο Πέραμα συλλογικότητες και συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνδεδεμένες με το ΠΑΜΕ, έχουν αναδείξει το θέμα των δεξαμενών πετρελαιοειδών αλλά τις τελευταίες ημέρες «ανοίγει» και το θέμα του «Αρμού».
Στην περιοχή «Αρμός» υπάρχει μια συνολική έκταση 34.500 τετραγωνικών μέτρων, η οποία εξαιρέθηκε από την παραχώρηση στον ΟΛΠ κατά τη πώλησή του στη Cosco και με νομοθετική ρύθμιση αποδόθηκε προς αξιοποίηση στο Δήμο Περάματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ η δημοτική αρχή έθεσε αιφνιδιαστικά θέμα στο δημοτικό συμβούλιο «με το οποίο παραχωρεί μέρος της έκτασης του Όρμου του Αρμού Περάματος στην Cosco».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ στόχος είναι «η επιπλέον επέκταση της προβλήτας ΙΙΙ, η οποία σχετίζεται με τα πετρελαιοειδή». Παράλληλα, όμως, «η Cosco ζητάει να φτιάξει «έξοδο κινδύνου» από την πλευρά του Αρμού. Όμως το κόλπο είναι παλιό! Στην πραγματικότητα ζητάει μια είσοδο απεργοσπασίας, όπως επιβεβαιώνει η πείρα της μάχης των λιμενεργατών πριν λίγες ημέρες».
Το.. δέλεαρ γι’ αυτή τη παραχώρηση μέρους της έκτασης είναι, σύμφωνα, πάντα, με την ίδια ανακοίνωση η «ανάληψη της ευθύνης από την πλευράς της Cosco να αναπλάσει τον εναπομείναντα χώρο».
Όσο για τις συνέπειες καταγγέλλεται η δημοτική αρχή ότι «περιορίζοντας τον Όρμο του Αρμού, υπονομεύει τη δραστηριότητα των αλιέων και αμφισβητεί μια περιοχή όπου διεξάγονταν λαϊκά δρώμενα, όπως το μεγάλο γλέντι των Ικαριωτών»
Σε άλλη ανακοίνωση του ΚΚΕ καταγγέλλεται, μεταξύ άλλων, η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας επειδή «χαιρέτιζε την παραχώρηση ενός μέρους του χώρου των Λιπασμάτων και μιλούσε για κυβέρνηση που θα στήριζε τα αιτήματα των κατοίκων, ενώ τα γεγονότα στήριξης επιχειρηματικού ομίλου που διατηρεί δεξαμενές βοούσαν: 1,5εκατ€ χρηματοδότηση από το κράτος, άδειες λειτουργίας από την κυβέρνηση κ.α.»

@ Είναι καλό να αναδεικνύονται τα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά για να λέμε και την αλήθεια, αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς τα κόμματα δεν… επενδύουν σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις