Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Πρωτότυπο περίπτερο από τη Περιφέρεια Αττικής στην Εκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι- Τα παιδιά γνωρίζουν την αρχαιολογία

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό- ενημερωτικό πρόγραμμα, προσανατολισμένο στα παιδιά, με τίτλο: «Αρχαιολογία, όταν το παρόν συναντά το παρελθόν», που σχεδιάστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσιάζεται στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, στη 32η Έκθεση Βιβλίου, στο Πασαλιμάνι.
Με αφορμή τις σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στον Πειραιά κατά την εκτέλεση των έργων του Μετρό και του Τραμ, οι νέοι και οι νέες με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για τη σημασία της προστασίας αλλά και της διάχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, Μια πόλη, που δεν είναι στατική αλλά εξελίσσεται μέσα στο χρόνο, αλληλεπιδρώντας με τους κατοίκους της.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του με αφορμή τα εγκαίνια της 32ης Έκθεσης Βιβλίου, σημείωσε ότι «η επιλογή μας να αφιερώσουμε, για δεύτερη χρονιά, το περίπτερό μας στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς εντάσσεται στην προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε, σταδιακά και σε στέρεες βάσεις, μια νέα σύγχρονη και ελκυστική πολιτιστική ταυτότητα για την πόλη».

@ Είναι γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει δώσει άλλη διάσταση στη συμμετοχή της στην Έκθεση Βιβλίου. Αντί να έχει ένα «στεγνό» περίπτερο και να αυτοπροβάλλεται έχει επιλέξει, κάθε χρόνο, να κάνει αφιέρωμα σε κάποιο τομέα, μεταδίδοντας κοινωνικά μηνύματα. Ξεκίνησε με τον Αθλητισμό και συνεχίζει με τον Πολιτισμό. Μακάρι να έχει συνέχεια αυτή η όμορφη πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις