Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Μώραλης: Η πόλη βρίσκεται... μακριά από τα λιμάνια της

Η ανάπτυξη του λιμανιού, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες της πόλης, καυτηριάστηκε, έντονα, από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, αναφερόμενος στο θέμα της Πειραϊκής χαρακτήρισε υποβοηθητική των διεκδικήσεων της Δημοτικής Αρχής, κάθε κίνηση πολιτών που λειτουργεί οργανωμένα και παίρνει σωστές πρωτοβουλίες. Και πρόσθεσε:
«Στον Πειραιά υπάρχει ένα ιδιαίτερο περιβάλλον: οι διαχειριστές του μεγάλου λιμανιού δεν έχουν σχέση όχι μόνο με την πόλη, αλλά ούτε και με τη χώρα, παρόλο που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του λιμανιού, αλλά και υπό προϋποθέσεις και στην ανάπτυξη της πόλης».
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος αναφερόμενος στα άλλα δύο λιμάνια της πόλης, επεσήμανε ότι «τη Μαρίνα Ζέας τη διαχειρίζεται, εδώ και καιρό, ιδιώτης και το Μικρολίμανο το διαχειρίζεται το σωματείο «Άγιος Κοσμάς», που δεν έχει καμία σχέση με τον Πειραιά». 
Όπως συμπέρανε ο κ. Μώραλης, «ο Πειραιάς περιβάλλεται από θάλασσα, αλλά η διαχείριση του παράκτιου μετώπου και η πρόσβαση είναι πολύ μειωμένες για την πόλη και τη Δημοτική Αρχή και αυτό όπως είπε, δεν διορθώνεται εύκολα».
Για το Μικρολίμανο, τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις να πάρει ο Δήμος τη διαχείριση στα χέρια του. Μίλησε για παγιοποιημένες καταστάσεις  επί δεκαετίες  και όπως εκτίμησε απαιτείται πολύ δουλειά για  να αλλάξουν τα πράγματα.

@ Σωστά. Μήπως, όμως, πρέπει να αρχίσει αυτή η δουλειά, που είπε και ο δήμαρχος, για να αλλάξουν τα πράγματα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις