Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Πόσο στοίχισε ο βασιλικός γάμος του πρίγκηπα Χάρι και της Μέγκαν; Ποιός πλήρωσε τη... νύφη;

Νυφικό από τον γαλλικό οίκο «Ζιβανσί» (Givenchy), δεξιώσεις, φιλοξενία καλεσμένων και μέτρα ασφαλείας συνέθεσαν το «σκηνικό» του χολιγουντιανού γάμου του πρίγκηπα Χάρι και της Μέγκαν Μέρκλ, από το Σάββατο 19/5 του δούκα και  της δούκισσας του Έσσεξ.
 Πόσο στοίχισαν, όμως, αυτά; Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Sun» εμπειρογνώμονες από μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης τελετών εκτιμούν το κόστος στα 32 εκατομμύρια λίρες ή 36,6 εκατομμύρια €!
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του ποσού θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για το ολόκληρο το 2018 η τακτική κρατική χρηματοδότηση του Δήμου Πειραιά για τις λειτουργικές δαπάνες του έχει προϋπολογιστεί σε 35,7 εκατομ. €!

@Δηλαδή, με το κόστος του γάμου θα καλύπτονταν για ένα χρόνο όλες οι τακτικές λειτουργικές ανάγκες του Δήμου Πειραιά και θα… περίσσευαν περίπου 950.000 €….

Με βάση αυτή την εκτίμηση ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν είναι ίσως ένας από τους δέκα πιο ακριβούς γάμους όλων των εποχών.
Σύμφωνα με τους αναλυτές το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών (περίπου 30 εκατομ. λίρες) διατέθηκε για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, από το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ενώ οι δαπάνες για το νυφικό, τα λουλούδια, τα τρόφιμα και τα ποτά υπολογίζονται σε περίπου δύο εκατομμύρια λίρες.
Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας το εικονιζόμενο στη φωτογραφία ανάκτορο του Ουίνδσορ (Windsor) έκλεισε, από τη Παρασκευή και ερευνήθηκε εξονυχιστικά από την αστυνομία καθώς στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που διαθέτει, έγινε ο γάμος.
Αυστηροί έλεγχοι έγιναν και στο κόσμο, που συνέρρευσε, ενώ επιβλήθηκαν περιορισμοί στη λειτουργία κοντινών καταστημάτων και εστιατορίων.
Έτσι, παρότι ο γάμος του πρίγκηπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλεντον, που πραγματοποιήθηκε, το 2011, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ ήταν μεγαλύτερος και με περισσότερο κόσμο το κόστος δεν ξεπέρασε τα 20 εκατομ. λίρες καθώς δεν υπήρχε «κόκκινος συναγερμός» για το φόβο τρομοκρατικής ενέργειας.
Ποιος θα πληρώσει τη… νύφη;
Μα φυσικά ο φορολογούμενος λαός καθώς από το κρατικό κορβανά θα καλυφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας  και μερικά από τα… μικροέξοδα.
Πιθανότατα, όμως, το κόστος του νυφικού, θα καλυφθεί από τη νύφη, όπως είχε κάνει η οικογένεια της Κέιτ Μίντλεντον. Κάποιοι υπολογίζουν την αξία του σε περίπου 100.000 λίρες (114.000 €) ενώ άλλοι εκτιμητές σε 300.000- 400.000 λίρες (343.000- 457.000 €).

@Εμείς θα επιλέξουμε το (β) διότι δεν θέλουμε να δεχτούμε ότι κοτζάμ πριγκίπισσα θα ψώνιζε στις… εκπτώσεις.

Με αυτά και με αυτά, οι βρετανοί αντιμοναρχικοί βρήκαν ευκαιρία να… ξεσπαθώσουν.
«Ο πρίγκηπας Χάρι και η Μέγκαν τελικά παντρεύτηκαν, κάτι καλό γι’ αυτούς, αλλά όχι τόσο {καλό} για το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο», έγραψε ο δημοσιογράφος Jacob Shamsian στο Business Insider, για να προσθέσει:
«Η μοναρχία είναι ένας αναμφισβήτητα ξεπερασμένος, ανήθικος θεσμό και ένας δαπανηρός γάμος είναι εξίσου λανθασμένος. Ας τα καταργήσουμε όλα».
Για να… χρυσώσουν το χάπι κάποιοι «ανακαλύπτουν» και οικονομικά οφέλη από το γάμο. Μάλιστα, τα προσδιορίζουν σε 500 εκατομ. λίρες, τα οποία θα εισρεύσουν στην οικονομία της χώρας από τη «δωρεάν διαφήμιση για τη Βρετανία» και τον τουρισμό, που θα φέρει αυτή.

@Δηλαδή, «πιάσε το αυγό και κούρεψέ το», όπως έλεγε ο παππούλης μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις