Σελίδες

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Η... αμηχανία του Γιάννη Μώραλη σε τοποθέτησή του για τη κυβέρνηση & η καθηγητική παρουσία του Ν. Μπελαβίλα

Σε εμφανή αμηχανία βρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης όταν κλήθηκε ν’ απαντήσει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ» και στην εκπομπή «Mea Culpa»  για τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης.
Ο Γιάννης Μώραλης προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις αντιπολιτευτικές «κορώνες» των φιλικών σε αυτόν Μέσων Ενημέρωσης και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛ, που αθροίζονται στο συνδυασμό του, με την αδιαμφισβήτητη στήριξη που είχε από την Περιφέρεια Αττικής και κυβερνητικά στελέχη είπε, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, ότι:
«βρήκε εμπόδια από συγκεκριμένους ανθρώπους και επισήμανε ότι δεν πιστεύει ούτε γνωρίζει αν αυτό ήταν μια οδηγία ή μια εντολή ή μια «πολιτική» της κυβέρνησης».
Με δύο λόγια, ο δήμαρχος εμφανίζεται να αφήνει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να δόθηκε μια οδηγία ή εντολή από την κυβέρνηση σε ορισμένα άτομα (!) για να βάλουν εμπόδια στο έργο του ενώ άλλοι είτε δεν πειθάρχησαν στην εντολή είτε δεν την έλαβαν…..@ (Σχόλιο): Καθόλου πειστική εξήγηση, δήμαρχε. Δεν εξυπηρετεί ούτε την αντιπολιτευτική κατεύθυνση ούτε τιμά αυτούς που σε στήριξαν, οπότε πρέπει να σκεφτείς κάποια άλλη απάντηση σε σχετική ερώτηση.

•    Από την άλλη πλευρά, ο βασικός αντίπαλος του Γιάννη Μώραλη, Νίκος Μπελαβίλας προχώρησε σε μια εμφάνιση, που τονίζει το καθηγητικό προφίλ του αλλά και την πειραιώτικη καταγωγή.
Συγκεκριμένα, ήταν ένας από τους τρεις βασικούς ομιλητές σε εκδήλωση, που διοργάνωσε, τη Τετάρτη 9/1, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  με θέμα: «Ο Πειραιάς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Άγνωστες σελίδες από τον μεγάλο βομβαρδισμό της 11ης Ιανουαρίου 1944».
@ (Σχόλιο) Κατ’ αρχήν από επικοινωνιακή άποψη είναι σωστή επιλογή του Νίκου Μπελαβίλα να τονίζει στοιχεία του, που θεωρεί ότι έχει πλεονέκτημα απέναντι στο Γιάννη Μώραλη (ακαδημαϊκός και πειραιώτης). Από την άλλη, όμως, χρειάζεται να κάνει και άλλες κινήσεις, με μαζικότερη απεύθυνση, για να ξεπεράσει ένα μειονέκτημά του, τη μειωμένη αναγνωρισιμότητα, ιδίως στους νεότερους (όχι μόνο ηλικιακά αλλά βάσει χρόνου διαμονής στον Πειραιά) κατοίκους της πόλης.
•    Ο κ. Νίκος Βλαχάκος ξεκίνησε τη προεκλογική εκστρατεία του επισκεπτόμενος το μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.

Η πρωτοβουλία του στοχεύει προφανώς σε ένα ακροατήριο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (άτομα μέσης και τρίτης ηλικίας, συντηρητικών αντιλήψεων), στο οποίο έχει έτσι και αλλιώς πρόσβαση. Κατά συνέπεια δεν του προσθέτει κάτι περισσότερο σε αυτή τη φάση και κυρίως δεν τον βοηθάει κι’ αυτόν να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αναγνωρισιμότητας, που εάν για το Νίκο Μπελαβίλα χαρακτηρίζεται μειωμένη για το Νίκο Βλαχάκο φτάνει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
@ (Σχόλιο) Προς φίλους ή «φίλους» του κ. Βλαχάκου: Κανένας υποψήφιος δεν κέρδισε εκλογές βασιζόμενος στη προβολή μιας συγγενικής σχέσης του, ακόμα και εάν αυτή είναι με έναν εκ των τριών ηρώων των Ιμίων. Ο πολίτης δεν πάει στη κάλπη να ψηφίσει «τον αδελφό του ήρωα», θα ψήφιζε, πιθανόν, έναν ήρωα αλλά σίγουρα θα ψηφίσει αυτόν που θεωρεί καλύτερο για δήμαρχο. Και εκεί θα κριθεί η επιτυχία του γιατρού.
Παρεμπιπτόντως, το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα. Εάν νομίζει ότι θα κερδίσει τον Δήμο μόνο και μόνο επειδή φέρει το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη και μετράει τις μέρες των αδειών του Δ. Κουφοντίνα κάνει μεγάλο λάθος. Όμως, η Αθήνα δεν μας ενδιαφέρει, τουλάχιστον όσο ο Πειραιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου