Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

798 πολίτες "μίλησαν" για τα προβλήματα της καθημερινότητας του Πειραιά- Έρευνα της κίνησης "Πειραιάς για Όλους"

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποίησε ο συνδυασμός "Πειραιάς για Όλους", με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά το Νίκο Μπελαβίλα για την καθημερινότητα των κατοίκων του Πειραιά.
Όπως αναφέρεται στα "στοιχεία της έρευνας" η έρευνα έγινε σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και κινήθηκε με ερωτήσεις που αφορούν τα μικρά και τα καθημερινά: Καθαριότητα, δημόσιος φωτισμός, σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δρόμοι και πεζοδρόμια, αθλητικοί χώροι, αστικό πράσινο.
"Οργανώσαμε ένα επιστημονικά συγκροτημένο ερωτηματολόγιο χωρίς παραπειστικές ερωτήσεις και με ξεκάθαρη την ταυτότητα του σκοπού του" αναφέρει ο συνδυασμός, προσθέτοντας ότι "συλλέξαμε ένα δείγμα 798 συμπληρωμένων ερωτηματολογίων και από τις πέντε δημοτικές κοινότητες".
"Τα ερωτηματολόγια συγκεντρώθηκαν χέρι με χέρι στις γειτονιές ή συμπληρώθηκαν διαδικτυακά. Διακινήθηκαν από τις τοπικές ομάδες του «Πειραιάς για Όλους» με την ευθύνη των συντονιστών/ριων των πέντε κοινοτήτων. Τα επεξεργάστηκε η ομάδα επικοινωνίας με τη συμβολή των εθελοντών ερευνητών/ριών μας", αναφέρει η παράταξη.
Ορισμένα βασικά συμπεράσματα, με τις επισημάνσεις της κίνησης "Πειραιάς για Όλους"


Στους δημόσιους χώρους, η έλλειψη φροντίδας για τους συμπολίτες μας με αναπηρία ενοχλεί το 73% των ερωτηθέντων, το ίδιο ποσοστό με την κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων. Ακολουθούν τα σπασμένα πεζοδρόμια (71%), η κατάληψή τους από παράνομες σταθμεύσεις (68%), η έλλειψη και η κακή συντήρηση του πρασίνου (68% και 62%) και η έλλειψη αστικού εξοπλισμού στο 61% (παγκάκια, δημόσιος φωτισμός, καλαθάκια αποριμμάτων).


Η έλλειψη λαϊκού στίβου (62%), χώρων αθλητισμού και κυρίως ανοικτών χώρων (63,5% και 61%) είναι η απάντηση των δημοτών στο ζήτημα του αθλητισμού. Θα έπρεπε να απασχολήσει ως τώρα σοβαρά μία δημοτική αρχή, η οποία αν γνώριζε κάτι καλά, πιστεύαμε ότι θα ήταν ο αθλητισμός. Και σε αυτό δυστυχώς απέτυχε.

Η κατάσταση της κακής συντήρησης των σχολικών κτιρίων (62%), τομέας αποκλειστικής ευθύνης του Δήμου Πειραιά, και η έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών (46%) είναι οι απαντήσεις για το θέμα της σχολικής και προσχολικής στέγης που δίνουν οι δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις